2011. szeptember 10., szombat

A legnagyobbak is így csinálják!

Lassan a  végéhez  közeledik a US  Open, talán  Te  is  láttál belóle néhány meccset. Engem mindig  lenyűgöz, ahogyan az igazi profik  játszanak és viselkednek. Elképesztő, milyen helyzeteket tudnak megfordítani, honnan tudnak felállni! Sokszor tapasztalhatjuk,hogy nem is a játéktudás dönt  már, hanem a meccs a fejben dől el!
Mint minden egyéb az életünkben. Ha kételkednél, javaslom kukkants bele a döntőbe mondjuk, még éppen időben vagy, vasárnap és hétfőn kerülnek sorra!

De amiért ma erről írok, annak az apropója egészen más. Egy nagyon érdekes információt olvastam a teniszezők táplálkozásával kapcsolatban. 
Ugye emlékszel, mikor arról írtam, hogy az étkezésemben  kerülöm a cukrot és a lisztet.
Pontosan ezt teszik a profik is! Djokovic,Murray és a többiek is lelkes hirdetői az igének! Rájöttek ugyanis, hogy ha lisztes termékeket fogyasztanak, sokkal  fáradtabbak, nehezebben regenerálódnak! Az pedig egy sportból élő személynél természetesen nem utolsó szempont.

De nem csak náluk, hanem  Nálad és nálam sem. Nekünk sem mindegy, milyen  fittek vagyunk a nap folyamán, mennyire vagyunk terhelhetőek, mennyit kell aludnunk, hogy  frissek legyünk, és azok leszünk-e egyáltalán?

Szóval érdemes a témán elgondolkodni, és ez is csak  szokás kérdése. Ahogy hozzá szoktunk a kenyérhez, pizzához, tésztához, úgy le is tudunk szokni róla, vagy valami másra, a testünknek kedvezőbbre rá tudunk szokni!

Végezetül  egy kis  szórakozás a tenisz világából:)

http://www.youtube.com/watch?v=GkUii_HXz7c

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése