2011. május 12., csütörtök

Ha kifogyod:)...megtartod vagy kidobod?

Ha már ruha és öltözködés volt a téma, folytassuk innen.
Nem tudom,hogy Te mennyire vagy " gyűjtögetős típus",ami a régi holmikat, ruhákat, kacatokat illeti. Tudom, hogy sok embernek kifejezetten nehezére esik megválni egy-egy kedvesebb darabtól, régi tárgytól. Most mégis arra biztatlak, hogy tegyél  kivételt,és hagyj fel ezen szokásoddal.
Legalábbis ami a "kinőtt" ruháidat illeti:)  Értem ezalatt, hogy abban a szúrásban,hogy lóg rajtad a nadrág, vagy leesik a szoknya, ne tétovázz,keress neki új otthont! Nemes egyszerűséggel dobd ki! Ha esetleg egy jobb darabról van szó,amit sajnálsz a kukába küldeni, ajándékozd oda valakinek, vidd el a Vörös Kereszthez, add el a Vaterán, de ne tartogasd!
Hogy miért?

Két nyomós okod biztosan van rá!

1. Valószínű, ezek a ruhaméretek  nem a legszebb napjaidra emlékeztetnek:)
    Ha ránézel, felsejlenek benned az egykori vonalaid, az azzal járó érzések, amire már nincs szükséged!


2. Ne hagyj magadnak lehetőséget sem a "visszaesésre". Tudod, az elhízás és ahhoz vezető életmód már-már olyan , mint egy szenvedélybetegség. Képtelenek vagyunk lemondani kajákról, nem tudunk a szokásainkon változtatni. Ha egyszer  mégis sikerül, támogassuk ezt a folyamatot, és vágjunk el minden visszavezető utat! Ha szépen, gondosan kimossuk, és elrakjuk egy dobozba őket,( mármint a kibővült ruhatárat), azt azért tesszük, mert ott motoszkál a fejünkben, hátha szükségünk lesz rá még egyszer!
Ha pedig ezen gondolkodunk,akkor  ez így is lesz! Láttál már Te is biztosan olyan  hölgyet vagy urat, aki gyönyörűen végigcsinál egy - akár több hónapos- kúrát,majd mindig visszatér az eredeti felálláshoz, Visszaszerzi az elvesztett kilóit. Biztos lehetsz benne, neki bevetésre készen állnak a legnagyobb méretű ruhái. Te ne kövesd el ezt a hibát!

Egyetlen kivétel azért van! Ami erősíti a szabályt!

Van egy nagyon utált farmerom, amit csak azért vettem meg már akkor is, mert ez volt jó rám. De egyetlen percig nem éreztem benne jól magam.  Ennek a dereka most 16-18 cm-rel bővebb, mint az enyém! 
Időnként magamra húzom bizonyosságképp! Soha többé nem kell felvennem! Olyan elégtételt érzek a nadrággal szemben, mintha csak ő tehetne az én kálváriámról. Lassan beszélek is hozzá:na látod hogy jártál?  De jóóól esik!  Ezt a gatyót megtartottam,kizárólag ilyen célból. Egyébként a napokban 2 zsák ruhát vittem el Vörös kereszt ruharaktárába.

Te mit csinálsz a ruháiddal, amiből kifogytál?
Várom az ötleteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése