2011. május 7., szombat

Lógj ki a sorból nyugodtan!

Gondolkodtam, hogyan tudnám a legjobban kifejezni azt a gondolatot, amit ma szeretnék átadni Neked.
Aztán, ahogy ez lenni szokott, szembejött velem egy idézet:

" Ne féljetek mások lenni, de tanuljátok meg feltűnés nélkül csinálni"       ( P. Coelho )


Tulajdonképpen itt  be is fejezethetném,hiszen ebben minden benne  van:)
/ Olvastál  már Coelho könyveket? Ajánlom nagy szeretettel! Nem árt az embernek több oldalról is megtámogatni  saját magát!/
De mire  is gondolok,mikor arra biztatlak,legyél kicsit más. Ebben az esetben, mikor azokról a fránya kilókról beszélünk, pl.arra,hogy tanuld meg feltűnés nélkül csinálni.
Én már majd 3 hete másképpen étkeztem,mikor  a családom észrevette, hogy valami nem úgy van,mint régen.

Diétáztál már nem egyszer, ugye? Valószínű rutinos róka vagy. Hogy kezdted eddig minden egyes alkalommal? Találtál valami elképesztő ajánlatot, ami gyors és biztos fogyást ígert, vagy találkoztál valakivel, aki ezt olvasta és persze azonnal  tolmácsolta neked. Belelkesedtél, bejelentetted a környezetednek és hozzáfogtál. Majd rövidesen abbahagytad,de most nem erről beszélünk:)

Magam is emlékszem megboldogult pedagógus koromból, mikor a tanáriban központi téma volt a kiskegyed újságban megjelent legújabb citromos vizes fogyókúrás ajánlat. Ettől kezdve a kávézás szertartása mellé beköltözött a citromos víz is,és elkezdődött egymás méregetése. Kiről esik már le a szoknya, vagy csúszik le az ujjáról a gyűrű. Óra előtt, óra után, ebéd közben, szinte állandó téma lett.
Vagy baráti társaságban, amikor nem kérünk a sajtos pogácsából a bor mellé, :) mert fogyókúrázunk.
Na! Erre gyorsan lecspanak ám a társaság karcsú hölgytagjai,és ellátnak jobbnál jobb tanácsokkal, vagy elmesélik,hogy nekik hogyan sikerül megőrizni bombasztikus alakjukat, megértést és biztatást színlelve. Majd jön az imádott kérdés:
És? Hány kilót fogytál már?
Mi pedig vagy kitalálunk gyorsan valamit, ami hihető, vagy pedig magyarázkodunk, hogy még csak most kezdtem,stb. De egyáltalán nem érezzük közben jól magunkat,mert már most attól félünk, hogy legközelebb is meg fogják kérdezni, és mi lesz,ha akkor sem látnak majd semmi változást, és nem tudunk sikerekről beszámolni.

Kezdd most másképp! Már tudod, mire vágysz,ugye? Látod magad előtt az újjászületett ÉN-edet. Megvan az érzés,ami hajt! Döntsd el, milyen módját választod a súlycsökkentésnek,és ne beszélj róla senkinek! A TE életed, a TE tested, a TE  vágyad! Nem tartozik senkire! Ne csámcsogjanak rajta, ne okoskodjanak! Ha  a párod észreveszi, egy könnyű laza mondattal zárd rövidre a témát:)

Ha mégis szükséged van rá,hogy beszélj róla néha valakinek, azt ne a közvetlen környezetedből válaszd! Keress  egy forumot ( ez a blog  tökéletes erre:), vagy írj naplót róla!
Kellemes izgalom fog átjárni,és nem is szolgáltatod ki magad a csípős nyelveknek! Szerintem élvezni fogod!

Legközelebb írok arról is, nekem milyen étkezési szokásokkal sikerült leadnom eddig 15 kilót..
Várlak vissza!

1 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó ötlet!!!! Hiszen, ténylegesen........bármilyen, nem hétköznapi élethelyzetben vagyunk, (fogyókúra, terhesség, stb) azonnal van körülöttünk x kolléga, ismerös, barát, rokon....., akiknek rögvest számlálhatatlan jótanácsa van, megtüzdelve némi cinikussággal, kritikával./ tisztelet a kivételeknek/

    VálaszTörlés