2011. május 9., hétfő

Nem vagyunk mi genetikailag a pizzára kódolva:)

Jöjjön tehát az étkezés. Szándékosan nem a diéta kifejezést  használom, mert már a szó magában hordozza a jelentést: szokásostól eltérő, átmeneti jellegű. Mert senki nem szeretne egész életében  diétázni,ugye?
De hát akkor mire is való? Gondolkodjunk együtt logikusan.

Élsz egy életformát, táplálkozol valahogy, mozogsz vagy nem mozogsz, de ezeket általában nagyjából ugyanúgy csinálod mindig. Ezt szoktad meg, vagy így alakult ki az életed során. Ennek az életmódnak az eredményeképpen most több-kevesebb felesleges kilót cipelsz, ami persze nem tetszik, sőt, kifejezetten utálod! Meg kell tőle szabadulni! Végigküzdesz egy diétát, mondjuk 90 napig. Le is adsz jó néhány kilót, és boldog vagy, de alig várod, hogy visszatérhess az eredeti,általad megszokott normákhoz. Azokhoz, amik a túlsúlyodat okozták. Szerinted ez most másképp lesz?  Törvényszerű, hogy  a régi életforma visszavarázsolja a régi zsírpárnákat,  és a természet még jól ki is babrál veled,mert tested felkészül a következő támadásra, azaz raktároz bőven. És máris ránk köszöntött az imádott jo-jo effektus.

Vagy Te is azt gondolod, hogy csak egyszer fogyjak le valahogy, majd akkor már vigyázok. Sajnos ki kell ábrándítsalak. Kevés embernél működik ez a felállás. Jobb, ha nem áltatod  magad! Persze 3-4 kilónál jól jöhet  egy gyors segítség, de ha már jelentősebb tömeget cipelsz, érdemes ezt alaposan átgondolni.
Vagyis: keress olyan megoldást, amit egy életen keresztül tartani tudsz! Ijesztőnek tűnik? Csak első hallásra. Hogy Te nem tudsz, vagy nem is akarsz lemondani a pizzáról? Ne hidd, hogy ez olyan kivitelezhetetlen. Nem vagyunk mi genetikailag a pizzára kódolva:)  Ki született közületek úgy, hogy rögtön kakaós csiga után sírdogált? Hozzászoktunk, mert ezt kaptuk.

"Szüless újjá" és alakítsd ki az új szokásaidat! De ne félj tőle! Hidd el, ezek csak szokások. Ne sirasd a régit, találj helyette újat, ami semmivel nem rosszabb vagy jobb, csak más! Egy elvitathatatlan érdeme azért lesz! Megszabadít attól,  amit ebben  a pillanatban talán mindennél jobban a pokolba kívánsz! A kövérség tényétől és a gondolatától!

Az én új szokásom, hogy nem fogyasztok gabonaféléket és cukrot. Én ezt választottam.Nem volt kedvem kalóriát számolni, mindig azt nézni,hogy ehetem, nem ehetem. Eldöntöttem, hogy ezeket nem, és slussz!:) A többit viszont szinte bármikor!
Tudod mi ebben a legjobb? Két óriási előnye van!!!
1. Lelkiismeret furdalás nélkül tudok enni!
2. A farkaséhség messze elkerül ( mivel nem eszem gyorsan felszívódó szénhidrátot, amik ezt az érzést újra és újra kiváltják!)

Hogyan tudsz Te dönteni? Mi alapján mérlegelhetsz?
Innen folytatjuk!
 

2 megjegyzés:

  1. Én is lelkiismeretfurdalás nélkül eszem, de időre.Ez egy másik fajta módster és ez is bevált, hasonlóan a fent említettekhez. Persze a szinhidrát a legkevesebb,ami a tányéromra kerül, de megéri...

    VálaszTörlés
  2. Szia Cincike!

    Ezt örömmel hallom.Ha neked ez beválik, kövesd ezt. Mindenkinek magára kell hangolni az életmódját. A lényeg,hogy működjön, és jól érezzük magunkat közben.

    VálaszTörlés