2011. május 5., csütörtök

MIÉRT? Te miért akarsz lefogyni?

Gagyinak tűnik a kérdés, ugye? Lehet:) Pedig ha sikerre akarod vinni  a "nyárra csúcsformába lendülök" projectedet,jobb ha ezzel kezded. Kapásból van a fejedben özön válasz, úgy gondolod, ugye? Szuper!

Tegyünk akkor egy kísérletet! Kérlek, fogj egy papírt, és írd fel az első három okot,ami eszedbe jut a MIÉRT-ek közül.. Ha van több is, akkor  ne fogd vissza magad, sorold!
        ???
Miért van erre szükség? 
Gondold végig, a legegyszerűbb dolgainknak is meg van az oka. Elindultál már úgy bevásárolni, hogy nem tudtad, mit veszel, hogy miért mégy? Ha igen, akkor valószínű hosszasan kóvályogtál a  pultok között,és a végén olyan jól sikerült az akció, hogy a felét sem vetted meg annak, amire szükséged lett volna, ellenben hazavittél egy csomó vackot, amit kár volt:)
Voltál  már úgy orvosnál, hogy nem tudtad miért is mentél? Nem tudod,  hol  fáj, valami nem stimmel, a doktor úr pedig oldja meg, hogy te jobban érezd magad.
Így van ez pontosan az elhízással is. Tudnod kell, hogy  hol fáj! Ha attól szenvedsz a legjobban, hogy szégyenled magad  meztelenül  a párod előtt, akkor már most húzd ki a listádról az  " egészséges akarok maradni" sort.
Ha már most rettegsz a soron következő osztálytalálkozótól, mert félsz,hogy nem ismernek meg a többiek, mert eltakar a hájad, akkor ne azt írd, hogy "mert fittebb szeretnék  lenni", mert  nem mégy vele semmire.
Olyan dolgokat keress, amik a szívedből jönnek. Érzések után kutass! Amik felvehetik a versenyt a friss zsemle illatával, a mákos gubával  vagy a somlói galuskával.
Fogalmazd meg a vágyaidat! Amikről csak titkon szoktál álmodozni!
Olyan vágyak ezek, amelyek csak benned élnek. Nem tartoznak senkire! Csak a TIÉD  mind egytől egyig. Másnak hazudhatsz, hogy a súlyod terheli az ízületeidet, , meg vigyázni kell a vércukorszintedre. De magadnak valld be nyugodtan, hogy utálod, hogy  nyáron 5 perc után izzadságszagú vagy, és csak azért nem jársz szaunába, mert nem mersz levetkőzni.

Könnyebben boldogulsz, ha először összegyűjtöd a fájdalmaidat, már amit a nem kívánt kilóid okoztak. Majd fogalmazd meg  ezzel szemben azt az érzést, amit olyan nagyon áhítasz.
Lehet több is, de javaslom, emelj ki egyet közülük! Legyen egy numer 1! Az az érzés, ami mindig megnyugtat majd és erőt ad. Ami mellett a zsíroskenyér vagy a krémes teljesen elveszíti a jelentőségét!

Kíváncsian várjuk,hogy boldogultál!
Ha nem megy elsőre,ne csüggedj!!!Van,hogy igen mélyre kell ás-nunk  az igazi vágyainkért. Olyan régen temetjük őket, időbe telik megtalálni!
De ne nyugodj, míg nem sikerül! Imádni fogod, mikor rábukkansz!

1 megjegyzés:

  1. Ez pont igy igaz!!!!
    Csak a pontos és IGAZ meghatározással lehet elérni a célt!Csak azok adnak eröt nap, mint nap, hogy érdemes haladni az úton!!!

    VálaszTörlés